Jaarrekening

Vrolijke man met een jaarrekeningDe jaarrekening is een overzicht van de financiële situatie van uw bedrijf of instelling. Zoals het woord het al zegt, is het een document dat jaarlijks opgemaakt moet worden. Het document is niet alleen belangrijk voor u als ondernemer bent maar ook voor uw administrateur en externe partijen.

Kubus Lelystad Zuid stelt het document op volgens de wet op de jaarrekening. Deze wet kunt u vinden in het burgerlijk wetboek 2 bij titel 9. Dit is verplicht voor grote ondernemingen en is daarom ook een goede standaard voor kleine- en middelgrote bedrijven.

Kubus Lelystad Zuid werkt met een systeem dat controleert of de jaarrekening aan deze norm voldoet. Zo bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit zonder dat u daarvoor de hoofdprijs van een accountant voor betaald.

Jaarrekening voor externe partijen

Vooral de externe partijen zoals banken, verzekeraars en overheidsinstellingen zijn zeer tevreden met onze jaarrekening. Door deze hoge norm zijn de partijen er zeker van dat de cijfers goed zijn. Met een jaarrekening wordt het ook simpeler om snel een financieringsvoorstel in te dienen. Neem bijvoorbeeld een partij zoals Loanstreet. Zij kunnen uw jaarrekening uitlezen en een aanvraag doen bij partijen zoals banken en crowdfunders. Zo kunt u in korte tijd 3 of meer offertes ontvangen. Het loont dus dat u beschikt over een goede jaarrekening.

Belastingaangiften

De jaarrekening is niet alleen handig voor een financieel overzicht of het aanvragen van financieringen. Het is ook een belangrijk document dat u nodig heeft voor de aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting. Ook dit kan Kubus Lelystad Zuid snel en efficiënt voor u kan verzorgen.

iMuis app

De jaarrekening is een goed middel om het afgelopen jaar te beoordelen. Hou er echter wel rekening mee dat er vaak wat tijd kan zitten tussen het afgesloten boekjaar en de definitieve opstelling. Om deze reden is het niet de juiste ’tool’ om een belangrijke beslissingen mee te nemen. Hiervoor kunt u beter gebruik maken van onze iMuis online App. Dit is een handige app die actuele cijfers van uw onderneming toont. Doordat hij actueel is kan deze ’tool’ beter gebruikt worden bij belangrijke besluiten. In een persoonlijk gesprek laten we graag de mogelijkheden van de iMuis online App zien.

Meer informatie over de jaarrekening

Heeft u nog andere vragen over de jaarrekening of wilt u deze door ons laten opstellen? Schroom dan niet en neem contact met ons op via de onderstaande knop of bel ons via: 06 – 44 15 44 34.

Wij kunnen veel betekenen voor ieder type organisatie:

Starter
BV-Holding
ZZP
Eenmanzaak
Maatschap
Stichting
Vereniging
Coöperatie u.a.
Franchise
VOF