Inloggen: Online boekhouden | Loonadministratie
logo Kubus Lelystad Zuid

Kubus Lelystad Zuid

Vierkant achter uw zaak.

Webshophouders: Registratie éénloketsysteem e-commerce gestart

Belangrijk nieuws voor ondernemers met een internationale webshop!

Ondernemers met een webshop kunnen zich sinds 1 april jl. laten registreren voor het nieuwe éénloketsysteem: het One Stop Shop (OSS)-loket. Dit loket vervangt het MOSS-loket. Geregistreerde ondernemers kiezen ervoor om de buitenlandse btw over de afstandsverkopen bij de Belastingdienst in Nederland te voldoen. Zij hoeven zich dan niet te registreren in een andere EU-lidstaat. Zij hoeven daar dan ook geen aangifte te doen. Het OSS-loket hangt samen met de nieuwe regels voor afstandsverkopen die vanaf 1 juli 2021 in werking treden. Op 6 april jl. heeft de Eerste Kamer het daartoe strekkende wetsvoorstel aangenomen.

Uitzondering

De nieuwe btw-regels voor e-commerce gelden voor goederen en diensten aan

  • consumenten of
  • niet-ondernemers

in een andere EU-lidstaat.

Deze leveringen en diensten worden vanaf 1 juli 2021 belast in het land van bestemming.

Minder dan €10.000 grensoverschrijdende jaaromzet? Dan gelden de nieuwe btw-regels voor e-commerce niet . Deze categorie ondernemers blijft voor de afstandsverkopen btw-plichtig in Nederland.

 Andere wijzigingen

Enkele andere belangrijke wijzigingen zijn:

  • invoering van btw-plicht voor elektronische handelsplatforms. Via deze platforms vinden de meeste afstandsverkopen van goederen aan consumenten plaats;
  • introductie van de invoerregeling voor goederen van buiten de EU met een intrinsieke waarde tot € 150. Bij dit nieuwe systeem kunnen de leveranciers van deze goederen de btw op de verkopen voldoen via één loket. Hierdoor wordt geen btw geheven bij de feitelijke invoer van de goederen. Maar wel over de levering aan de consument;
  • afschaffing van de btw-vrijstelling bij de invoer van goederen van buiten de EU met een waarde van minder dan € 22, die worden geleverd aan consumenten binnen de EU.

Tip

Breng de wijzigingen  in kaart en zorg ervoor dat je de nieuwe (complexe) btw-regels voor e-commerce tijdig in je administratieve systemen hebt verwerkt.

Wil je meer weten over de nieuwe btw-regels voor e-commerce? Bel 06-44154434 voor meer info of schrijf je in voor het webinar ‘Nieuwe btw-regels bij e-commerce’ op dinsdag 18 mei 2021.

Algemene Voorwaarden | Privacy disclaimer | Cookies | Volg Kubus