Hoe kom ik de Corona crisis door??

Tip 1: Schort je Belasting betalingen op.

De Belastingdienst geeft aan iedereen die door de Corona crisis is geholpen de mogelijkheid om zich aan te melden voor Corona uitstel. Het uitstel loopt nu tot 1 juli 2021 en daarna dient de opgebouwde schuld in 36 maanden terug betaald te worden. Het gaat voor alle aanslagen inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw),  maar ook assurantiebelasting, kansspelbelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen (opslag duurzame energie, energiebelasting, kolenbelasting, afvalstoffenbelasting, belasting op leidingwater), binnenlandse accijnzen (bier, wijn, tussenproducten, overige alcoholhoudende producten, minerale oliën en tabaksproducten) en verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken.

Tot 20.000 euro is er geen aparte verklaring nodig. Daarboven moet ik een verklaring afgeven.

Heeft u al uitstel aangevraagd dan hoeft u niets te doen. Check te wel even!! Heeft u dit nog niet gedaan dan raad ik aan dit nu te doen: https://portaal.belastingdienst.nl/wps/portal/portaal/inloggen/!ut/p/z1/hY5PC4IwGMY_iwePuReNkm5ilFkEEZW9l9hozcGasq1G375BV8Pn9vz5wUOQNAQ1fUtBnew0VcFfcXar17u0qkrY56dtBgeYL9PV5pweyym5jA0w1PBHBQQexyY1QaE69ntTaJblgqDhD264SV4mxK1zvV3EEIP3PmFcUeukFnfJtXWJVjEMoW1nHWmGCdI_G5gg-_giir6NVX7C/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

Het enige wat u nodig heeft is uw DigiD. Het is een heel simpel formulier.

Heeft u nog geen DigiD dan raad ik aan dit nu aan te vragen. DigiD heb je meer nodig voor dit soort aanvragen. https://digid.nl/aanvragen

 

Tip 2: Heb je een winkel en bestaat je omzet of winst uit meer dan 30% essentiële goederen?? Dan mag je open blijven

Op grond van dit artikel blijft de HEMA bijvoorbeeld open. Maar let op: je mag dan niet meer niet-essentiele producten verkopen. Zo kreeg HEMA Schijndel een boete ivm verkopen van lingerie en kantoorartikelen.

 

Tip 3: Gaat je winkel dicht en ga je over op online verkopen dan moet je je goederen bezorgen bij de klant. De goederen mogen niet worden opgehaald.

 

Tip 4: Er komt een regeling voor winkels die op slot zijn gegaan. Details volgen later.