Tweede Kamer wil vermogens boven een miljoen euro zwaarder gaan belasten

Tweede Kamer wil vermogens boven een miljoen euro zwaarder gaan belasten

 

Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat vermogens boven een miljoen euro zwaarder moeten worden belast. De belasting op arbeid moet juist lager.

De volksvertegenwoordigers hebben daartoe een motie van SP-Kamerlid Alkaya aangenomen. Dat gebeurde dinsdag bij de stemming naar aanleiding van de algemene financiële beschouwingen. Het voorstel haalde een meerderheid van 87 stemmen.

In de motie is vastgesteld dat de vermogensongelijkheid in Nederland erg hoog is. Recent is gebleken dat deze veel hoger dan lange tijd werd gedacht. Bij het voorstel is overwogen ‘dat het aantal miljonairs in ons land de afgelopen jaren is toegenomen’. En dat het aantal mensen dat naar de voedselbank moet ook is gegroeid, terwijl honderdduizenden mensen met een baan ook moeite hebben om rond te komen’. Bovendien ‘ligt de belasting op kapitaal in Nederland onder het EU-gemiddelde en de belasting op arbeid juist daarboven’.

Daarom moeten vermogens boven een miljoen volgens het voorstel zwaarder worden belast en de belasting op arbeid juist worden verlicht.

Motie van het lid Alkaya over het zwaarder belasten van vermogens boven een miljoen

Wat betekent dit voor u? Vragen bel of mail me: lelystad.zuid@kubus.nl